Nogle gange må man tænke lidt kreativt, når man har nogle råvarer der nærmer sig sidste salgsdato. Jeg havde i god tro købt æggeblommer, så jeg kunne lave min egen is, men selvfølgelig var der én af delene til min ismaskine som var pist væk! Typisk.. Nå, men hvad stiller man egentlig op med 12 æggeblommer? Heldigvis stødte jeg på denne opskrift på low carb lemon curd, som jeg så ville give mig i kast med. Og den smagte aldeles fortræffelig – rigtig fed og syrlig. Den er meget syrlig, så hvis dette ikke falder i din smag, så kan du jo skrue ned for indholdet af citron eller op for indholdet af sødning.
Hvis man da bare kunne lave noget is, som man kunne hælde den over… ;)
Low carb lemon curd:
125g. smør
75g. sukrin+ (eller hvad der svarer til 125g. sødning)
125g. citronsaft
Skallen fra 2 økologiske citroner
6-7 æggeblommer
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved svag varme. Tilsæt sødningen og lad det opløse under omrøring. Tilsæt citronsaft og –skal og pisk. Tilsæt æggeblommerne og pisk løs indtil det begynder at tykne. Skru evt. lidt op for blusset – men det må ikke koge! Man skal piske ret længe, tror jeg stod 5-7min og piskede, så væbn dig med tålmodighed.. ;)
Åh, det kan være det er det jeg skal lave… jeg har overvejet at lave mine ostepops… og stod netop i morges og tænkte på, hvad jeg skulle bruge æggeblommerne til :) Tak
Uhhh, det skal du gøre – det er vel ikke fredag for ingenting? ;) De er altså også virkelig gode.. Jeg kopierede dig, og lavede en ordentligt røvfuld ostesmulder til fryseren – så er det altså hurtig lige at smække sådan en portion ostepops sammen! :D
Pingback: Fat bomb! | Low Carb Livsstil
Pingback: Vafler med citron og birkes – og lemoncurd
Pingback: En uge på Skaldsmanns LCHF aka über striks LCHF | Low Carb Livsstil
Pingback: Et hængeparti om überstriks LCHF (Skaldemans LCHF) inkl. maddagbøger | Low Carb Livsstil