Jeg har længe haft en dåse pumpkin puré aka. pureret græskar stående i mit skab. Jeg købte det i sin tid i mine high-carb dage, fordi jeg ville bage en klassisk amerikansk pumpkin pie. Ja, det fik jeg så aldrig gjort.. Nå, men nu synes jeg så at den dåse havde stirret på mig længe nok, så jeg besluttede mig for at eksperimentere lidt med indholdet. Lidt over halvdelen endte i dette toplækre ‘paleo pumpkin brød’, og den anden halvdel i nogle pandekager. Ja, pandekagerne mislykkedes total, men hva’.. Men må jo prøve sig lidt frem.. ;) Brødet, derimod, det blev toplækkert! Blød og saftig krumme, uden at det blev ægge-agtigt overhovedet. Tangerer lidt til kagesiden. Jeg har bl.a. spist det med en god klat smør, og det var virkelig lækkert. Næste gang, tror jeg, at jeg ville lave den endnu mere ‘kaget’ og lave en lækker let-syrlig frosting til – det tror jeg kunne supplere den virkeligt godt. :)
Paleo pumpkin bread:
6 æg
150g. sødning
30 g. olie
75 g. fint kokosmel (kokosfibre)
2 spsk. kanel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. vanillepulver
250 g. græskar puré (jeg brugte den fra Libby’s)
Æg og sødning piskes luftigt. De resterende ingredienser piskes i og dejen røres godt igennem. Hældes i en form, og bager ca. 40-45 minutter ved 200grader.
Pingback: LCHF mellemmåltider | Low Carb Livsstil
Pingback: LCHF madpakke.. :) | Low Carb Livsstil
Hej! Kan man evt. bruge hokkaido-græskar i stedet for pureen?
Hej Sophie!
Jeg er ikke helt sikker på, hvordan hokkaido-græskar vil opføre sig? Har kun prøvet med græskar på dåse. Ihvertfald skal du være sikker på, at dræne det godt for vand, hvis du har tænkt dig at koge det inden? Måske man bare kan rive det fint – eller blende det? Jeg har lige lavet en gulerodskage, næsten efter samme opskrift, og der gik det helt fint med revet. Men i ovenstående opskrift er det jo et helt fint brød. :)
Okay, det er vist et temmelig ubrugeligt svar, jeg har givet dig, men det må blive det bedste jeg har. ;)
KH. Katrine
Hej Sophie!
Jeg har siden fundet ud af, at man kan bage sin græskar. Så fordamper væsken og man har en fin puré.. :)
Skær hokkaido-græskaren over, fjern kernerne og bag den med skræl i ovnen en times tid. Derefter kan du lige så nemt fjerne skrællen og bruge puréen. :)
KH. Katrine
Tak for det! det må jeg lige prøve så.
Sophie
Hvad er sødning?
Hej Susan :)
Sødning er bare sådan overordnet ‘hvad der minder om sukker’. Jeg synes tit folk har forskellige præferencer mht. sukkererstatninger, så jeg ville ikke skrive noget bestemt på. Men selv, der bruger jeg sukrin gold.. :)
KH. Katrine
Pingback: 4 x LCHF morgenmad.. | Low Carb Livsstil